2017. dec 15.

Drága bosszú volt ez!

írta: szegedijudit
Drága bosszú volt ez!

Az államnak muszáj kifizetnie 45 milliárdot Simicska Lajoséknak

A G-nap utáni szakítás előtt még a kormány foggal-körömmel védte az akkori terveket és beruházást az M4-es autópálya kapcsán. Nem számított, hogy az Alföldön 4 milliárd forintra jött ki egy kilométer autópálya megépítése, akkor még a havernak számító Simicskát védték.

Aztán az építkezést a Simicska-Orbán féle csörte után – kartellgyanú vádjával – leállítatta az állam, mondván: mégis csak nagyon drága, holott már a munkálatok jelentős részét elvégezte a Simicska érdekeltségébe tartozó Közgép, illetve a konzorciumhoz tartozó többi vállalkozás. A kormány leállításról szóló döntését Simicska megtámadta, mivel már akkor is egyértelmű volt, hogy miért lépett a Fidesz.

felsomti-4.jpg

Ezek után a napokban kiderült, hogy a kormány végül kifizet 45 milliárd forintot Simicska cégének és a többi vállalkozásnak, ezzel rendezik az eddigi munkát és a leszállított anyagokat – írja a vg.hu. Teszik ezt úgy, hogy végül visszavonták az M4-es autópálya építését, helyette „csak” autóút készül. Jó biznisz volt ez a bosszú, Orbán nem a saját, hanem a mi vagyonunkkal játszott. Látjuk, hogy mi lett a vége.

 

forrás: vg.hu (a mélylink és a hivatkozás a szövegben) + saját
fotó: MTI

 

Szólj hozzá

M4 Simicska Közgép