2017. nov 23.

Sportlétesítményeket épít a magyar állam – Nem itthon, Ghánában!

írta: szegedijudit
Sportlétesítményeket épít a magyar állam – Nem itthon, Ghánában!

A kormány tudja, hová kell vinni a magyar adófizetők pénzét.

 Emlékezhetünk arra a hírre, amely szerint Magyarország 500 ágyas onkológiai kórházat épít Vietnamban – ezt Orbán Viktor jelentette be az ázsiai országban. Az is kiderült, hogy segélyhitelprogramot indít Magyarország, 440 millió euró értékben. Hiába, ennyire jól állunk, és ha már beköszöntött a nagy gazdasági aranykorszak Magyarországra (persze, hogy nem), tolunk egy kis pénzt Ghánába is, ahol sportlétesítményeket építünk.

 ghana_stock.jpg

Ghánai hivatalos forrásra hivatkozva a 444.hu ír arról, hogy november 30-án és december 1-jén Szijjártó Péter külügyminiszter Ghánába utazik, hogy elmélyítse a magyar-ghánai kapcsolatokat, ebből az apropóból beszélt a közösen fejleszthető területekről Szabó András nagykövet a ghánai sajtónak. A diplomata szerint Magyarország szeretne létrehozni egyebek közt egy magyar-ghánai üzleti tanácsot is, sportlétesítményeket építünk, és évente magyar zenei fesztivált is rendeznénk majd Ghánában.

 

És ami a legviccesebb, a már fentebb idézett ghánai portál a hírt kommentálva leírja: ők persze nagyon örülnek a lehetőségeknek, de aggódnak amiatt, hogy a ghánaiak jelentős része egyáltalán nem ismeri Magyarországot. Hiába, a magyar kormány tudja, hová kell vinni a magyar adófizetők pénzét.

 

Szólj hozzá