2017. nov 05.

Jó gazda - rossz gazda??!!

írta: szegedijudit
Jó gazda - rossz gazda??!!

Kié a Nemzeti Bank?

Az MNB friss felügyelőbizottsági jelentése szerint a mai vezetés tízszer annyi pénzt költ az alapfeladatokhoz nem tartozó tevékenységekre, mint az előző. 2016-ban a működési költség tényleges összege 35 395 millió forint, mely a 2015. évben felmerült kiadásoknál 7,3 százalékkal magasabb.

11182383_386179_bf83fb9fe575240d2b56f060e60be120_wm.jpg

foto: index.hu

Az MNB lényegében a pártszolgálatosok óriás kifizetőhelyévé vált, egy szűk kör saját illegális pénznyomdaként üzemelteti. Működését ezért korlátozni kell, hogy az alapfeladataira koncentrálhasson.
Matolcsy György vezetése alatt a Magyar Nemzeti Bank óriási összegeket költött olyan célokra, amik a törvényi felhatalmazásából nem következnek, ezért az LMP szerint nem csak etikátlanok, hanem törvénytelenek is.


Az MNB 260 milliárd forintunkból alapítványokat hozott létre, és megpróbálta kilopni a zsebünkből azzal az indoklással, hogy az összeg elvesztette közpénz jellegét. Az alapítványok keretében és azon kívül is rengeteget költ luxusingatlanokra, műkincsekre, urizálásra, a kormányközeli holdudvar tagjainak jutalmazására magas fizetésekkel és kuratóriumi helyekkel.

5 milliós fizetéssel kenyerezik le például a legfőbb ügyész feleségét.

Legalább 130 milliárd forintot nyertek a devizahiteleseken, amit szintén eltüntettek.
Az urizálás és pénzszórás megfékezésére az LMP  javaslata az MNB alapítványait megszüntetné, megtiltaná, hogy az alaptevékenységén túli tevékenységeket végezzen, a nyereségének pedig legalább 80%-kát – német mintára – be kellene fizetnie a költségvetésbe.

Szólj hozzá