2017. okt 14.

PAKS 2 - 3 - 4 -5 - 6

írta: szegedijudit
PAKS 2 - 3 - 4 -5 - 6

kárpát medencei atomtemető

Ha nem tudnánk, hogy véresen komoly, azt is gondolhatnánk, hogy csak vicc, de sajnos annak is nagyon rossz. Még nincs egy hete, hogy bejelentették, a paksi II-es sorsámú beruházás késik, de már a III. Paks is tervezgetés alatt.

Olyan rémséges tények, mint, hogy a technológia megbízhatatlan, drága és rossz helyre tervezték, meg sem üti az itt élők ingerküszöbét. Még márciusban leállt, és az orosz sajtó hírei szerint azóta sem üzemel a novovoronyezsi Roszatom-atomerőmű 6-os számú reaktorblokkja, amelyet a tervezett paksi bővítés referenciaerőművének szántak.

nagypaks.jpg

fotó: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/az-atomeromu-belulrol/

Közben keresetet nyújt be Ausztria az Európai Bíróságnál a paksi atomerőmű tervezett bővítése miatt – jelentette be Christian Kern osztrák kancellár péntek 13-án (2017.október).

De néhány marék ember boldog, mivel nem létező munkahelyükön busásan keresnek...persze lehet, hogy sok pénz kell a lelkiismeret elaltatásához.

azt MTI mai híre:

Paksi bővítés - Az LMP népszavazást kezdeményez Paks III. ügyében

Budapest, 2017. október 13., péntek (MTI) - Az LMP szerint az atomenergia hazai használatáról csak a magyar emberek dönthetnek, ezért a párt a tervezett "Paks III." projekt kapcsán is népszavazási kérdéseket nyújtott be pénteken - közölte Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja.

A Nemzeti Választási Bizottságnak át kell engednie a kérdéseket, miután ezek még biztosan nem tartoznak nemzetközi szerződése hatálya alá - vélekedett közleményében az ellenzéki politikus.
Néhány napja Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter "elismerte", hogy egy évet csúszhat a Paks II. projekt megkezdése. Ezzel a kormány bizonyította, hogy nemcsak a több ezer milliárd forintos beruházásra, de még a beruházás előkészítésére is alkalmatlan. "Ráadásul az évszázad üzletének csúfolt orosz-magyar atompaktum miatt a csúszásból következő minden anyagi felelősség a magyar felet terheli" - áll Ungár Péter közleményében.

 

bja \ gkp

MTI 2017. október 13., péntek 17:51

Szólj hozzá

atomerőmű LMP PAKS