2017. dec 15.

Mostantól ha felkapcsolja otthon a villanyt, adjon hálát Mészáros Lőrincnek is!

írta: szegedijudit
Mostantól ha felkapcsolja otthon a villanyt, adjon hálát Mészáros Lőrincnek is!


Orbán Viktor barátja most egy erőművet vett meg. Ő is viszi majd az áramot az otthonába.
A Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön jelent meg a bejelentés, miszerint Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége bevásárolta magát a Mátrai Erőműbe. A bonyolult céghálón keresztüli tranzakció lényege röviden annyi, hogy Mészáros Lőrinc a fő részvényes egy Opus Global Nyrt. nevű cégben, amelynek köze van a Status Energy Magántőkealaphoz. Ez utóbbi összeállt Közép-Európa legnagyobb energetikai csoportjával, a cseh Energetický a Průmyslový Holdinggal (EPH), alapítottak egy közös céget, és megegyeztek az eddigi német tulajdonossal a Mátrai Erőmű Zrt. többségi, 72,62 százalékos tulajdonrészének megvételéről.
A tranzakció lezárásához még szükség van a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hozzájárulására, de a jelenlegi hazai politikai viszonyok és Mészáros Lőrinc beágyazottsága ismeretében nehéz elképzelni, hogy ne adnák az áldásukat.

A Mátrai Erőmű Zrt. maradék, 26,15 százalékos részesedése a magyar állam tulajdonában marad. Ezután az állammal közösen Mészáros Lőrinc ad majd nekünk áramot is. Köszönjük!

ba20140421_8999_focuspoint_926x504.jpg

Fotó: mno.hu

 

Szólj hozzá

orbán korrupció erőmű Mészáros Lőrinc